Volgende >>


Dielle FBX 50 S
Dielle FBX 50 S
INBOUW PELLETKACHEL DIELLE  Dielle FBX 50 S 6,6 kW


Deze insert pelletkachel is geschikt voor gebruik in een bestaande open haard of in kleine ruimtes. Verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: met pelletbelading aan de voorzijde d.m.m. een geïntegreerde lade; door middel van een valluik of door middel van een zuig- en ophaalbuis. Gecoate staalconstructie, keramische verbrandingskamer en "magische" glazen deur.
 

Verstelbaar frame voor de FBX (SUB)
De FBX inbouw pelletkachel is optioneel leverbaar met een in hoogte verstelbaar frame. Met het in hoogte verstelbare frame kan het apparaat eenvoudig worden aangepast tijdens de installatie. Op deze manier kan de FBX inbouw pelletkachel nog sneller worden opgezet. Dit frame biedt ook de mogelijkheid om de pelletkachel aan de muur en aan de vloer te verankeren.
 
Technische gegevens Dielle FBX 50 S
• Wereldwijd vermogen: 2,7-6,6 kW
• Nominaal vermogen: 2,3-5,9 kW
• Verbruik per
uur: 0,5-1,3 kg
• Opbrengst: 87,2-89,5% • Tankinhoud: 22,2 ltr
• Verwarmde ruimte (indicatief voor constructietype en warmteverlies): 170m3
• Emissie-CO (13% O2): 0,009112

Bodemaanvoerder Dielle pelletkachel
De Dielle pelletkachel werkt met een gepatenteerde bodemaanvoer, wat betekent dat de pellets van onderaf in een open branderpot worden gevoerd, op deze manier worden de pellets eerst gelijkmatig gedroogd en voorverwarmd zonder het verbrandingsproces te verstoren.
Dit zorgt voor een gelijkmatige ontgassing en een complete verbranding met een mooiere en stillere vlam.
1. Automatische reiniging. Door het leveren van nieuwe pellets worden de asresten na de sintel over de brandring geduwd en vervolgens in de aslade gevallen. Dit betekent geen handmatige of ingewikkelde systemen om een branderbak schoon te houden.
2. Minder asresten. Minder uitstoot (reductie tot 53% ten opzichte van traditionele pelletkachels).
3. Geen verstoring van het verbrandingsproces zoals bij pelletkachels waarbij de pellets van bovenaf in een branderbak worden gegooid.
4. Rustigere en meer natuurlijke vlammen.
5. Ook in lage machtskeuzes een aardig vlambeeld met de bodemaanvoer. Door de unieke eigenschappen van het systeem ervaart u een rustig en natuurlijk vlambeeld, zelfs in de keuzes met laag vermogen.
De bodemaanvoer heeft ook voordelen in de stand-by- of ecomodus.
Als bijvoorbeeld de temperatuur van uw woonkamer de ingestelde temperatuur bereikt, gaat de kachel in de stand-bymodus, gaat de kachel langzaam uit. Tijdens de stand-byperiode worden geen pellets verbruikt. Door te blussen worden de gloeiende delen voor langere tijd in de bodem van de branderpot bewaard. Hierdoor kan de bodemaanvoerder sneller opstarten en hoeft u met een Dielle pelletkachel niet te wachten op een koel- en reinigingsfase zoals bij een traditionele pelletkachel.
VRAAG U PRIJS MET KORTING